Beursblik: ABN AMRO verlaagt groeiprognose Nederlandse economie

20 november 2015
170 Views

Tegenvaller over derde kwartaal drukt op groeiverwachtingen.

De Nederlandse economie zal in zowel 2015 als 2016 minder hard groeien dan eerder voorzien. Dit schreef econoom Nico Klene van ABN AMRO vrijdag in een rapport als reactie op de groeicijfers over het derde kwartaal.

 

In het derde kwartaal steeg het bruto binnenlands product met 0,1 procent op kwartaalbasis, wat volgens Klene tegen viel.

 

Ondanks dat de econoom voor het vierde kwartaal weer een “sterkere toename” van het bbp voorziet, zal de verdere verlaging van de gaswinning in Groningen “iets” op de economische groei in 2015 drukken.

 

ABN AMRO voorziet voor 2015 en 2016 een groei van respectievelijk 2,0 en 2,25 procent. Daarmee verlaagde Klene de groeiverwachtingen voor beide jaren met een kwart procentpunt ten opzichte van de eerdere raming.

 

De verlaging van de prognoses heeft, zo benadrukte Klene, dus niet te maken met een andere visie van ABN AMRO op de conjunctuur.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment