shutterstock_182429903(1)

Beursblik: Ahold beter dan verwacht

20 augustus 2015
579 Views

KBC Securities verhoogt verwachtingen Ahold licht.

Ahold heeft in het tweede kwartaal een beter dan verwacht bedrijfsresultaat geboekt. Dit schreef analist Alan Vandenberghe van KBC Securities donderdag in een reactie op de cijfers van de Zaanse grootgrutter.

 

Het beter dan verwachte bedrijfsresultaat resulteerde in een “gezonde” marge van 3,8 procent, terwijl er werd gerekend op 3,6 procent, zo stelde de analist van KBC Securities. De omzetontwikkeling was volgens Vandenberghe in lijn met de ramingen.

 

Een “duidelijke” meevaller was volgens Vandenberghe de onderliggende prestatie van Ahold in Amerika. De strategie van de grootgrutter toont volgens de analist duidelijk effect, wat vertrouwen geeft voor de toekomst, ook omdat fusiepartner Delhaize volgens KBC Securities solide presteert in Amerika.

 

In navolging van de cijfers over het afgelopen kwartaal verhoogde de analist de verwachtingen licht voor Ahold, dat volgens Vandenberghe een ware “cash machine” is.

 

KBC Securities hanteert een koopadvies voor Ahold met een koersdoel van 23,00 euro. Op een rood Damrak koerste Ahold 3,5 procent hoger op 18,10 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment