besi2

Beursblik: Besi ontkomt niet aan afzwakkende markt

23 juli 2015
509 Views

Outlook derde kwartaal tegenvaller volgens Kepler Cheuvreux.

De afzwakking in de halfgeleidersector heeft ook zijn weerslag op de order- en omzetontwikkeling van Besi, ondanks de goede positionering van de onderneming. Dit constateerde analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux nadat de toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdag voorbeurs met kwartaalcijfers kwam.

 

Besi gaf aan voor het lopende derde kwartaal te mikken op een omzetdaling van 15 tot 20 procent op kwartaalbasis, terwijl Olofsen vooraf rekende op een omzetdaling van 10 procent.

 

Olofsen merkte daarbij op dat de omzetconsensus voor 2015 van bijna 400 miljoen euro vermoedelijk ook niet gehaald wordt door Besi. De consensus zal vermoedelijk neerwaarts worden bijgesteld en de analist van Kepler Cheuvreux rekent op een negatieve koersreactie vanochtend.

 

Kepler Cheuvreux heeft een Houden advies op Besi met een koersdoel van 24,00 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment