Beursblik: bod Thales op Gemalto voldoende

18 december 2017
225 Views

Bryan Garnier denkt dat aandeelhouders instemmen.

(ABM FN-Dow Jones) Het overnamebod van 51,00 euro per aandeel dat Thales wil neertellen voor Gemalto is voldoende om aandeelhouders over de streep te trekken. Dit verwacht analist Richard-Maxime Beaudoux van Bryan Garnier.

“Wij menen dat de door Thales geboden prijs voldoende is om aandeelhouders te overtuigen”, aldus de analist, die daarbij wees op de druk die Gemalto ondervindt op zijn SIM- en betaalactiviteiten en dat de digitale beveiliger er nog altijd niet in is geslaagd om voldoende omzet met zijn platformen te genereren.

Nadat Atos eerder al een bod deed van 46,00 euro per aandeel Gemalto, zei Beaudoux rekening te houden met een verhoging van het bod naar 50 tot 52 euro, met een maximum van 55 euro per aandeel.

Het bod van Thales geniet de unanieme steun van het bestuur van Gemalto.

Het aandeel Gemalto steeg maandag op een groen Damrak 5,5 procent naar 49,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment