Beursblik: Fagron niet langer koopwaardig

27 november 2015
254 Views

KBC Securities zet Houden advies op magistrale bereider.

KBC Securities heeft vrijdag het advies voor Fagron verlaagd van Kopen naar Houden en stelde daarbij het koersdoel neerwaarts bij van 26,00 naar 17,00 euro.

 

Analist Jan de Kerpel kwam tot deze adviesverlaging, aangezien twee maanden na de aankondiging van overname interesse in Fagron er geen vooruitgang meer is gemeld. Fagron combineerde destijds de mededeling dat er interesse was in een overname met “een lang verwachte winstwaarschuwing” voor 2015.

 

De deadline voor biedingen zou eind oktober zijn en nu, vier weken later, is het nog altijd “erg stil”, zo stelde De Kerpel.

 

Daarbij wees de analist van KBC Securities er op dat de Amerikaanse toezichthouder is gestart met een onderzoek naar fraude bij magistrale bereiders. Op dit moment is het volgens de Kerpel onduidelijk of Fagron ook een claim aan de broek krijgt. De federale onderzoekers hebben aangegeven in de eerste maanden van 2016 te starten met het uitdelen van boetes. Deze onrust zal “een extra dimensie” toevoegen voor potentiële kopers van Fagron, zo voorziet de analist.

 

Het koersdoel van 17,00 euro is gelijk aan de koers van Fagron voordat de overname interesse bekend werd gemaakt door de magistrale bereider. Op dit moment wordt de koersvorming van Fagron volgens De Kerpel bepaald door enerzijds de hoop op een snelle overname tegen een premie en anderzijds de angst voor een “enorme” verwatering om de schuldpositie van de magistrale bereider weg te werken. “Zelfs diegenen met short posities lijken gedesoriënteerd”, aldus de analist, wijzend op de afname van de shortposities van 6 naar 3 procent in oktober.

 

Op een rood Damrak leverde Fagron vrijdag 4,1 procent in op 16,15 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment