shutterstock_85654102

Beursblik: Galapagos trof voorbereidingen op afhaken AbbVie

26 september 2015
522 Views

Koersval goed instapmoment volgens Theodoor Gilissen Bankiers.

Galapagos heeft voorbereidingen getroffen op de mogelijkheid dat de Amerikaanse farmaceut Abbvie een licentie op de behandeling van reumatoïde artritis niet zou afnemen. Dit schreef analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers zaterdag in een rapport.

 

Volgens de analist trof het biotechbedrijf reeds voorbereidingen om het geneesmiddel filgotinib in fase 3 te brengen. Hiermee zal Galapagos “gewoon” starten, aldus Versteeg.

 

Door het niet afnemen van de licentie door AbbVie loopt Galapagos een betaling van 200 miljoen dollar mis. Daarentegen zijn de rechten op filgotinib nu volledig in handen van Galapagos. De marktvorser wees op “waarschijnlijk voldoende belangstelling” van andere farmaceuten in een samenwerking voor het “kansrijke” medicijn tegen reuma, dat mogelijk ook werkt in de behandeling van de ziekte van Crohn.

 

Versteeg benadrukte verder de kans op een overnamebod op Galapagos, met als meest waarschijnlijke bieder Johnson & Johnson dat reeds een belang van zes procent in Galapagos houdt.

 

Theodoor Gilissen Bankiers hanteert een Aanbevolen advies op Galapagos. De koers van Galapagos sloot vrijdag 18,7 procent lager op 44,75 euro. “Al met al een goed instapmoment”, aldus Versteeg.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment