Beursblik: goede vooruitgang voor Galapagos

3 januari 2018
183 Views

Degroof Petercam wijst op potentie van sterke kaspositie.

(ABM FN) Galapagos boekt goede vooruitgang in het onderzoek naar een behandeling van taaislijmziekte. Dit zei analist Stephanie Put van Degroof Petercam woensdag tegen ABM Financial News.

“De resultaten van de FLAMINGO studie zijn in lijn met de verwachtingen”, concludeerde Put. Wat volgens de analist wel tegenviel in de update van het biotechbedrijf, is het feit dat de eerste studie met de triple combinatie in patiënten nog steeds niet van start is gegaan. “Dit was voorheen gepland voor het einde van 2017 en is nu achteruitgeschoven naar het eerste kwartaal van dit jaar.”

Put merkte op dat Galapagos verder over een “zeer uitgebreide pijplijn” beschikt, wat in 2018 voor nieuws zal zorgen. De sterke kaspositie laat daarbij toe om met al deze studies goede vooruitgang te boeken en aan te vangen met het uitbouwen van een commerciële organisatie, voegde de analist toe. “Galapagos is dan ook één van onze favoriete aandelen in healthcare.”

Degroof Petercam heeft een koopaanbeveling op Galapagos met een koersdoel van 96,00 euro. 

Het aandeel won woensdag 4,3 procent en steeg naar 81,24 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment