Beursblik: HSBC verlaagt koersdoel Unilever

10 september 2015
298 Views

Koersdoel naar 41,50 euro.

HSBC heeft het koersdoel voor Unilever verlaagd van 45,50 naar 41,50 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van de Britse bank.

 

De analisten van HSBC verlaagden vanwege de tegenwind in de opkomende markten de winstverwachting voor Unilever voor 2016 met 5,1 procent. Daarbij rekenen de marktvorsers ook op een “veel bescheidener” autonome omzetgroei. Unilever genereert circa 58 procent van de omzet in opkomende landen.

 

HSBC rekent in 2016 evenwel nog altijd op aantrekkende consumentenbestedingen in de opkomende landen, hoewel bescheiden van aard. Daarbij profiteert Unilever ook nog eens van een “erg eenvoudige” vergelijkingsbasis in China in de tweede jaarhelft.

 

“Een groter risico dan China is vermoedelijk Brazilië”, aldus de analisten. Vooralsnog zijn de prestaties in het Zuid-Amerikaanse land volgens HSBC evenwel “indrukwekkend”.

 

HSBC verwacht dat Unilever het meest zal profiteren van de lage grondstofprijzen en in vergelijking tot de concurrentie de meeste ruimte heeft om de marges te verhogen.

 

Op een rood Damrak verloor Unilever donderdag 1,8 procent op 35,15 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment