shutterstock_332400098

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Vopak

2 november 2015
1506 Views

Koersdoel naar 37,50 euro.

ING heeft maandag het koersdoel voor Vopak verlaagd van 46,50 naar 37,50 euro met een ongewijzigd Houden advies.

De groeivertraging in China zal de komende kwartalen volgens analist Quirijn Mulder van ING aanhouden en dit heeft een negatieve impact op de tankopslagmarkt. Mulder benadrukte dat de hoge opbrengsten voor Vopak in Azië niet langer houdbaar zijn.

De reden voor de relatief hoge waardering van Vopak was de snelle en succesvolle expansie in het Verre Oosten. De huidige krimp in de regio heeft volgens Mulder dan ook een relatief sterke invloed op de waardering van Vopak. Daarnaast lopen de zaken in Europa weliswaar goed, maar dit is gedeeltelijk te verklaren door de terugkeer van contango, en in mindere mate door een structureel herstel van de vraag.

Mulder benadrukte wel dat het management van Vopak flexibel ingesteld is en de snel veranderende marktomstandigheden heeft geaccepteerd en daarnaar handelt door onder meer minder nieuwe projecten op te starten en te focussen op de kasstroom.

Het aandeel Vopak noteerde maandag kort na de opening in lijn met de bredere markt 0,3 procent lager op 36,50 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment