Beursblik: keuze Bosch voor HERE tegenvaller voor TomTom

4 januari 2018
401 Views

NIBC meent dat TomTom op zoek moet naar partners.

(ABM FN-Dow Jones) Bosch zal nauwer gaan samenwerken met HERE, nadat het een belang van 5 procent in de navigatiespecialist heeft genomen, en dat is slecht nieuws voor TomTom. Dit zei analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag tegen ABM Financial News.

Bosch leek redelijk sterk verankerd in een samenwerkingsverband met Nvidia en TomTom, maar het nieuwe aandeelhouderschap in HERE is geen goed signaal voor TomTom, denkt Den Drijver. 

Net als Bosch nam ook Continental een belang van 5 procent in HERE. Volgens Den Drijver waren dit sowieso al twee partijen die het goed met elkaar konden vinden. “Geen verrassing”, aldus de analist, maar dat geldt niet voor de keuze van Bosch.

Op korte termijn zal TomTom volgens NIBC overigens weinig last ondervinden van de situatie. Op de middellange en lange termijn kan dit anders uitpakken, denkt Den Drijver.

Bosch en Continental, sterke partners in de ogen van de analist, hebben nu ook een belang om de technologie van HERE te gebruiken. Daarbij is HERE met zijn partners kapitaalkrachtiger dan TomTom en Den Drijver meent dan ook dat de Nederlandse navigatiespecialist op zoek moet naar vergelijkbare sterke partners “en zou moeten overwegen om ook belangen te verkopen”, bijvoorbeeld aan Samsung, dat eigenaar is van Harman, om zo de kunnen blijven investeren in technologie en productontwikkeling. 

NIBC heeft een Neutraal advies op TomTom. Het aandeel daalde donderdag vijf procent naar 8,07 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment