shutterstock_184010540

Beursblik: megafusie biersector biedt Heineken kansen

17 september 2015
402 Views

KBC Securities ziet overnamekansen voor Heineken in Amerika.

De aangekondigde fusie tussen AB Inbev en SABMiller biedt kansen voor Heineken. Dit stelden analisten van KBC Securities donderdag in een reactie op de fusieplannen van de twee grootste bierbrouwers ter wereld.

Door de fusie wordt Heineken de op een grootste bierbrouwer in de wereld. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van Heineken ligt evenwel bijna vijf keer lager dan dat van de nieuw te vormen biergigant.

Als onafhankelijke brouwer heeft Heineken echter “significante groeikansen”, aldus KBC Securities. De Belgische marktvorser verwacht dat Heineken kans maakt om het belang van 58 procent belang van SABMiller in MillerCoors over te nemen en zo de positie op de Amerikaanse markt “aanzienlijk” te versterken. MolsonCoors is volgens KBC Securities evenwel de gedoodverfde kandidaat om het belang van SABMiller over te nemen, maar kan dit volgens de analisten niet zonder een omvangrijke kapitaalverhoging.
KBC Securities benadrukte dat de schuldpositie van Heineken geen belemmering vormt voor de overname van het belang. Ook na deze acquisitie zou de Amsterdamse brouwer binnen de schuldconvenanten blijven.

Heineken won donderdag op een groen Damrak 0,3 procent op 72,15 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment