Beursblik: mogelijk lichte handel door MiFID II

3 januari 2018
268 Views

Broker rekent op meer 'block trading'.

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe financiële marktregels MiFID II kunnen komende dagen de marktliquiditeit drukken omdat handelaren en vermogensbeheerders zich al doende aanpassen aan de nieuwe voorschriften. Dat stelde Danske Bank woensdag in een rapport.

De aangepaste versie van de Markets in Financial Instruments Directive is een langverwachte set regels van de Europese Unie die de financiële markten transparanter moet maken. De aangepaste regels zijn woensdag van kracht geworden.

De onafhankelijke broker ITG meldde woensdag op basis van een enquete onder vijftig handelaren in Europese aandelen te verwachten dat er veel meer in grote ‘blokken’ zal worden gehandeld door MiFID II. Ook zal een deel van de handel verschuiven naar ‘dark pools’ en alternatieve handelsplatforms. Over de impact op de martkliquiditeit waren de meningen meer verdeeld, waarbij 45 procent geen grote gevolgen voorzag. 

Door de nieuwe regels moeten beleggingsbedrijven meer informatie verstrekken over de kosten van een beleggingsdienst en de onafhankelijkheid ervan, stelde toezichthouder DNB woensdag. De kosten van research mogen niet meer worden versleuteld in de kosten voor het uitvoeren van orders. Ook worden er strengere eisen gesteld aan vakbekwaamheid en komen er regels voor productontwikkeling. 

Tevens zijn er regels gekomen voor de geautomatiseerde handel in derivaten eb voor de de handel in grondstoffenderivaten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment