shutterstock_285356216

Nomura verlaagt koersdoel Unilever

9 juli 2015
494 Views

Verkoopadvies gehandhaafd.

Nomura heeft donderdag het koersdoel voor Unilever verlaagd van 32,40 naar 32,00 euro en hield daarbij het verkoopadvies onveranderd.

 

Analisten van de Japanse zakenbank wezen op de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in de ontwikkelde landen en tevens op het verslechterende consumentensentiment in de belangrijkste opkomende landen. De marktvorsers zien dan ook geen enkele reden waarom de autonome omzetgroei in het tweede kwartaal hoger zal uitkomen dan de 2,8 procent die in het eerste kwartaal werd gerealiseerd. Voor het afgelopen kwartaal mikken de analisten op een autonome groei van 2,2 procent en voor heel 2015 op 2,9 procent.

 

De marges van Unilever zullen volgens Nomura in de eerste helft van 2015 wel licht zijn gestegen, vanwege een combinatie van kostenbesparingen en lagere inkoopkosten.

 

Verder zal Unilever volgens de Japanse marktvorser iets meer profiteren van gunstige wisselkoerseffecten, maar daar staan onder meer hogere financieringskosten tegenover.

 

Nomura verhoogde de winstverwachting voor zowel dit jaar als volgend jaar met 0,01 euro per aandeel naar respectievelijk 1,80 en 1,91 euro.

 

Unilever sloot woensdag 1,1 procent lager op 37,23 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment