Beursblik: resultaten Acomo onder verwachting

17 februari 2017
87 Views

ING had nog hogere winst verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel Amsterdam Commodities over 2016 een recordwinst behaalde van 34,4 miljoen euro, was dit toch onder de verwachting van ING, dat een winst voorzag van 36,7 miljoen euro. Dit bleek uit een analyse van analist Reginald Watson van de bank.

Ook de omzet van 682,3 miljoen euro was onder verwachting, want Watson rekende op een omzet van 707,5 miljoen euro. De omzetgroei van 0,1 procent kwam uit onder de groei van 3,6 procent die was voorzien, “te midden van het volatiele karakter van de prijzen vanwege het El Niño effect”, aldus de analist.

In het algemeen was sprake van herstel bij eetbzare zaden en de marges bleken in lijn met de verwachtingen “maar de resultaten hebben weinig glans vanwege de zwakkere opbrengsten bij noten en thee”, aldus Watson.

Het totale dividend voor 2016 van 1,15 euro per aandeel was beter dan de analist had verwacht en onderstreept de beleggingscase van ING. 

Watson plaatste echter wel de kanttekening dat de door de analist geraamde omzetgroei van 7 procent voor dit jaar, onder druk komt te staan vanwege de vlakke jaarstart. 

ING heeft een koopadvies op Acomo met een koersdoel van 25,68 euro. Op een groene beurs steeg het aandeel vrijdag 3,4 procent op 21,58 euro. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment