shutterstock_125514971

Beursblik: resultaten Flow Traders vallen tegen

4 mei 2016
1945 Views

Morgan Stanley noemt vooruitblik flitshandelaar ingetogen.

Het bedrijfsresultaat en de winst van Flow Traders over het eerste kwartaal zijn lager dan verwacht als gevolg van een zwakke omzet in Azië. Dit schreven analisten van Morgan Stanley woensdag in reactie op de kwartaalcijfers van de flitshandelaar.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van 32,2 miljoen euro van de flitshandelaar lag 5 procent lager dan de verwachting van de analisten en zelfs 7 procent onder de consensusverwachting. Tegenvallende volumes en zwakke prestaties in Azië waren hier volgens Morgan Stanley debet aan, maar deels een toename van de handel in meer liquide producten met lagere marges.

Het bedrijf wil de verschuiving naar meer liquide producten opvangen door meer handelaren in te huren, de infrastructuur opnieuw te beoordelen en de technologie waar nodig te verbeteren.

De nettowinst van 23,2 miljoen euro was 3 miljoen lager dan de verwachtingen van zowel Morgan Stanley als de analistenconsensus. De analisten merkten op dat de winstverwachtingen al voor de cijferpublicatie neerwaarts werden bijgesteld, aangezien de aandelenkoers van Flow Traders met 16 procent kelderde in de afgelopen maand.

De analisten noemen de vooruitzichten voor het bedrijf ingetogen, hoewel het bedrijf kostenbesparingen van 1,2 miljoen euro aankondigde in verband met de afschrijving op de microwave-torens. Eerder mikte Flow Traders nog op een verkoop van de microwave-torens.

Morgan Stanley hanteert een Overwogen advies op Flow Traders. Het aandeel noteerde woensdag op een vlak Damrak liefst 4,8 procent lager op 32,26 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment