Beursblik: uitstekende resultaten KPN

30 april 2015
197 Views

Deutsche Bank houdt telecombedrijf op favorietenlijst.

Donderdag, 30 Apr 12:37

KPN heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. Dat concludeerden analisten van Deutsche Bank naar aanleiding van de door KPN gepresenteerde cijfers over het eerste kwartaal.

 

De marktvorsers gaven aan dat hoewel de markt mogelijk op meer gerekend had, KPN het beter deed dan de consensusverwachting. Deutsche Bank sprak dan ook van een “kleine meevaller” bij uitstekende resultaten.

 

Analisten van de Duitse bank waren tevreden over de verschillende activiteiten van KPN, maar de zakelijke tak bleef wel een achilleshiel voor KPN.

 

Deutsche Bank wees verder op het voornemen van KPN om het dividend dat voortvloeit uit het belang in Telefónica Deutschland door te sluizen naar de aandeelhouders. Een keuze van het telecombedrijf die kon rekenen op goedkeuring van de analisten. Een nadeel hiervan is volgens de marktkenners dat het belang in de Duitse onderneming niet voor 13 mei, wanneer het fonds ex-dividend noteert, verkocht zal worden.

 

Op een licht rood Damrak noteerde KPN donderdag halverwege de handelsdag 0,6  procent hoger op 3,29 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment