Beursblik: verkoop Spreads toont wendbaarheid Unilever

18 december 2017
258 Views

Analisten Berenberg noemen verkoopprijs relatief bescheiden.

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop door Unilever van de Spreads-divisie laat zien dat het concern wendbaar is bij het herpositioneren van het bedrijfsmodel naar relevantere productcategoriëen en verkoopkanalen en meer groei. Dat stelden analisten van Berenberg maandag in een rapport. 

Die wendbaarheid is een belangrijke reden dat het aandeel voor Berenberg een favoriet blijft onder de producenten voeding en schoonmaak- en verzorgingsproducten.

De analisten noemen de verkoop van de divisie aan KKR voor ruim 6,8 miljard euro een belangrijke mijlpaal op weg naar de doelen die Unilever zich heeft gesteld voor 2020 en verwachten dat deze zal leiden tot een hogere autonome groei bij Unilever, terwijl de gevolgen voor de winst per aandeel worden geneutraliseerd door de inkoop van eigen aandelen. De analisten rekenen op een inkoop van 9 miljard euro in 2018.

De verkoopprijs is “relatief bescheiden” in vergelijking tot andere recente transacties in de voedingsindustrie, maar is een weerspiegeling van de krimpende omzet bij de Spreads-divisie in de afgelopen jaren, door een dalend marktaandeel bij de margarines, hoewel de marge van 20 procent volgens de analisten “fatsoenlijk” is.

Berenberg heeft een koopadvies en koersdoel van 56,00 euro op Unilever.

Het aandeel sloot vrijdag 0,7 procent hoger op 48,52 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment