Beursblik: weinig kans op goedkeuring fusie T-Mobile en Tele2

19 december 2017
86 Views

Bernstein verwacht dat deal niet doorgaat.

(ABM FN-Dow Jones) Er is weinig kans dat de fusie tussen T-Mobile en Tele2 in Nederland wordt goedgekeurd door mededingingsautoriteiten. Dit stelden analisten van Bernstein.

Bernstein denkt dat het plan van de twee telecombedrijven zinnig is, waarbij ze opmerken dat Tele2 de deal meer nodig heeft dan T-Mobile NL. In het gecombineerde bedrijf krijgt T-Mobile een belang van 75 procent en Tele2 de resterende 25 procent plus een uitbetaling van 190 miljoen euro. 

De analisten schatten in dat de deal voor aandeelhouders van moederbedrijf Deutsche Telecom van T-Mobile zo’n 600 miljoen euro in waarde kan opleveren wat neerkomt op 0,13 euro per aandeel wanneer alle beoogde synergievoordelen worden gerealiseerd. 

Maar het grote probleem is dat de Europese toezichthouder de deal nog moet goedkeuren en daar ziet Bernstein grote obstakels. De analisten denken dat Brussel aanzienlijke eisen zal stellen aan de combinatie, in dusdanige mate dat de deal volgens de marktvorsers waarschijnlijk niet door zal gaan. Aan de andere kant, zo merkten ze op, lijken traditionele marktdefinities niet op te gaan in Nederland en is consolidatie juist hard nodig. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment