Beursblik: zwakke resultaten Brunel International

14 augustus 2015
283 Views

Energy grote boosdoener volgens KBC Securities.

Brunel International heeft in het tweede kwartaal van 2015 zwak gepresteerd. Dit schreef analist Yves Franco van KBC Securities vrijdag in een reactie op de cijfers.

 

De omzet van Brunel daalde in het afgelopen kwartaal met 7 procent op jaarbasis van 340,6 miljoen naar 317,1 miljoen euro. Volgens de analist had de omzet te lijden onder de gevolgen van de lagere olieprijzen bij de divisie Energy, waar bovendien in het afgelopen kwartaal voor het eerst prijsdruk werd geconstateerd. Daarbij profiteerde de specialistische detacheerder ook nog eens van een gunstig wisselkoerseffect. Tegen constante wisselkoersen daalde de omzet volgens Franco namelijk zelfs met 14 procent. Het effect van een lager aantal werkbare dagen kwam daar, niet verrassend, nog eens bij, aldus de Belgische marktvorser.

 

Franco voorziet verder een aanhoudende verslechtering voor de divisie Energy, waar al een daling van het aantal banen met 12 procent, samen met onder meer een verlaging van de salarissen, zichtbaar was. Ook nieuwe projecten zullen volgens de marktvorser niet leiden tot een herstel van het aantal banen bij Energy.

 

KBC Securities verlaagde het koersdoel voor de detacheerder van 21,00 naar 18,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. Het fonds noteerde vrijdag op een vlak Damrak 6,0 procent lager op 15,60 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment