CEO Value8 noemt media-aandacht afgelopen jaar disproportioneel

3 januari 2018
54 Views

Peter Paul de Vries uit kritiek op media in nieuwjaarstoespraak.

(ABM FN-Dow Jones) Het was weliswaar nieuwswaardig dat Value8 geen goedgekeurde jaarrekening kon deponeren binnen de voorgeschreven periode, maar de media-aandacht in het afgelopen jaar voor dat feit was disproportioneel. Dat zei bestuursvoorzitter Peter Paul de Vries van de investeringsmaatschappij in zijn woensdag gepubliceerde nieuwjaarstoespraak.

“Het gaat goed met Value8, maar niemand wil het opschrijven”, vatte De Vries het jaar 2017 samen.

De accountant wilde geen goedkeurende verklaring afgeven voor de jaarrekening over 2016, maar volgens De Vries kwam dit door externe omstandigheden. De overmatige media-aandacht zou te maken hebben met zijn rol als voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters in het verleden.

Tegelijkertijd schreef de topman dat er in de investeringsmaatschappij “veel bedrijfsnamen de revue passeren” en dat het bedrijf zichzelf dat kan aanrekenen. Om meer focus aan te brengen worden de kleinere bedrijven nu ondergebracht in het beursgenoteerde fonds Nedsense, dat op 29 december een informatieprospectus publiceerde. 

Ook gaat het bedrijf rapporteren als investeringsmaatschappij, met een nieuwe accountant. 

De Vries wees er tenslotte op dat de intrinsieke waarde van Value8 in acht jaar tijd is gestegen van 0,48 naar 6,33 euro en herhaalde dat het bedrijf die lijn wil doortrekken. De belangrijkste deelnemingen deden het vorig jaar goed, zo was De Vries van mening. De topman noemde met name Headfirst Suorce, Cerafis, Kersten, Eetgemak, AquaServa en BioBeheer. 

Het aandeel Value8, dat in de eerste helft van 2016 nog boven 10,00 euro noteerde, zakte vorig jaar tot minder dan 5,00 euro in december. In de eerste handelsdagen van het nieuwe jaar is het aandeel gestegen. Woensdag noteerde het fonds 2,3 procent hoger op 5,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment