Correctie: Britse waakhond onderzoekt bouwbedrijf Carillion

8 januari 2018
146 Views

Markt mogelijk niet tijdig geïnformeerd over problemen.

(ABM FN-Dow Jones) De Britse financiële waakhond FCA onderzoekt of bouwbedrijf Carillion de markt tijdig heeft geïnformeerd over problemen tussen december 2016 en juli 2017, toen het aandeel kelderde na een winstwaarschuwing. Dat meldde het bedrijf vorige week woensdag. 

Carillion zei volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek.

In december 2016 meldde het bouwbedrijf dat het aantal orders was vertraagd na het Brexit-referendum. Het aandeel reageerde toen niet sterk. In juli van 2017 volgde een winstwaarschuwing en een strategische evaluatie. De koers van Carillion kelderde daarop binnen een week van 192 pond naar 56 pond.

In november waarschuwde het bedrijf dat niet zal kunnen voldoen aan de afspraken met zijn banken en een “bepaalde vorm van herkapitalisatie” nodig zal zijn om de schulden te verlagen. De winst over 2017 zou flink lager uitvallen dan waar de markt op rekende. De koers ging daarop verder onderuit. 

Maandag noteerde het aandeel Carillion 18,7 procent hoger op 0,22 Britse pond, nadat Sky News meldde dat het bedrijf in gesprek is met zijn financiers om een faillissement te voorkomen. Vorige week ging het aandeel nog stevig lager, na de berichtgeving door de toezichthouder. 

Correctie: om koers in Britse pond te geven en extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment