Dienstensector eurozone blijft op koers

4 mei 2016
190 Views

Inkoopmanagersindex op 53,1 in april.

De activiteiten in de dienstensector van de eurozone zijn in april in een zelfde tempo gegroeid als in maart. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex van de dienstensector van de landen in de eurozone maakte een pas op de plaats op een stand van 53,1. Een voorlopige cijfer voor april wees nog op een stand van 53,2.

De Spaanse dienstensector bleef stevig doorgroeien, terwijl het groeitempo in Italië steeg. Positief was verder dat de Franse dienstensector weer groei liet zien, maar de Duitse dienstensector groeide iets minder sterk in april.

De samengestelde inkoopmanagersindex, voor zowel de diensten als de industrie, in de eurozone nam in april op maandbasis af van 53,1 naar 53,0. Hier wees een voorlopige raming voor afgelopen maand evenwel al op een stand van 53,0.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment