Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

3 januari 2018
57 Views

Markt rustig maar positief gestemd van start.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

De markt komt op de tweede handelsdag van het jaar maar moeilijk op gang, hoewel de Amerikaanse macro-economische agenda woensdag goed gevuld is.

“In de Verenigde Staten gingen de beurzen het nieuwe jaar goed van start. Alhoewel de omzetten nog laag waren, was de stemming dinsdag onveranderd goed”, zei marktanalist Ron van der Does van IG. “De Nasdaq sloot voor het eerst boven 7.000 punten, een volgende 1.000 mijlpaal die reeds na 8 maanden werd bereikt. De snelheid van de stijging baart sommige handelaren wel zorgen, maar vooralsnog zijn er weinig partijen die tegen de trend ingaan. Of dit de voorbode is van de rest van het jaar valt nog te bezien. Handelaren zijn echter positief gestemd en zien geen reden waarom de opgaande trend van het afgelopen jaar doorbroken moet worden.”

Op macro-economisch vlak staan woensdag onder meer de notulen van de Federal Reserve, de autoverkopen in december en de bouwuitgaven in  november geagendeerd.

“De Fed-notulen kunnen wellicht een indicatie geven over renteverhogingen in 2018. De verwachtingen zijn dat we tot vier renteverhogingen kunnen zien, waarbij velen denken dat de eerste in maart zou kunnen plaatsvinden”, aldus hoofd marktanalist James Hughes van Axitrader.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 60,63 dollar, terwijl een februari-future Brent ook 0,4 procent duurder werd op 66,83 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,2015. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2058 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2062. 

Bedrijfsnieuws 

Belager PPG Industries bleek dan niet in staat om AkzoNobel in te lijven, maar het maakte echter gisteren wel een andere overname bekend in Nederland. In een persbericht liet PPG weten een akkoord te hebben over de overname van verf- en coatingsgroothandel ProCoatings. Financiële details werden niet bekend gemaakt. Het aandeel PPG noteerde in de handel voorbeurs 0,1 procent lager.

Target werd voorbeurs 0,5 procent duurder. Volgens analist Gene Munster van Loup Ventures zou Amazon.com na Whole Foods nu het vizier gericht hebben op Target. Munster meent dat Target de ideale prooi voor Amazon is. Enerzijds bedienen de twee bedrijven een zelfde consumentenpopulatie en anderzijds heeft Target een uitgebreid, maar toch beheersbaar winkelnetwerk, zo citeerde CNBC uit het analistenrapport. Amazon verloor voorbeurs 0,3 procent.

Het aandeel Oracle steeg ook door toedoen van Amazon. De internetgigant zou net als Saleforce werken aan een eigen database project als alternatief voor Oracle. Oracle steeg 1,8 procent en Salesforce won 0,4 procent.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg dinsdag 0,4 procent naar 24.824,01 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,8 procent op 2.695,79 punten en techbeurs Nasdaq werd 1,5 procent meer waard op 7.006,90 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment