Groene start op Wall Street

20 november 2015
240 Views

Relatief rustige handelsdag in verschiet.

Wall Street zal vermoedelijk hoger van start gaan. Een half uur voor de openingszoemer noteerden de futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index circa 0,3 procent in het groen.

 

Beleggers moeten het vandaag stellen met een lege beursagenda.

 

Na publicatie van de laatste notulen van de Federal Reserve, die aangaven dat de Fed in december de rente vermoedelijk zal verhogen, daalde de dollar opvallend genoeg in waarde. “Beleggers lijken na de publicatie van de notulen wel wat winst genomen te hebben op long posities in de dollar”, aldus Boele.

 

Aanleiding om winst te nemen, waren volgens de valutaspecialist waarschijnlijk de signalen dat de Fed de rente “in een heel rustig tempo” gaat verhogen.
ABN AMRO verwacht evenwel dat de winstnemingen slechts van tijdelijke aard zullen zijn. “De netto long posities in de dollar zijn omvangrijk maar nog ver verwijderd van extreme niveaus”, zo stelde Boele, die voor het einde van het jaar mikt op een euro/dollar van 1,05. Vandaag wordt het muntpaar verhandeld op 1,0694.

 

Een december-future op een vat West Texas Intermediate daalde vrijdag ruim een procent naar 40,11 dollar. Een vat Brent werd juist 0,3 procent duurder op 44,30 dollar.

 

Het aandeel Nike zal vermoedelijk in beweging komen nadat de fabrikant van sportartikelen donderdag nabeurs aankondigde om voor 12 miljard dollar aan eigen aandelen te gaan inkopen. Ook meldde Nike het dividend met 14 procent te verhogen en een aandelensplitsing door te voeren.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot donderdag fractioneel lager op 17.732,75 punten, de breder samengestelde S&P500 index leverde 0,1 procent in op 2.081,24 punten en techbeurs Nasdaq sloot nipt lager op 5.073,64 punten.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment