http://www.deaandeelhouder.nl/customers/feeds/dbs_news/

1 februari 2017
54 Views

Groei verdubbeld ten opzichte van afgelopen vijf jaren.

(ABM FN-Dow Jones) De mondiale vraag naar luchtvracht is in 2016 flink gegroeid. Dit meldde de internationale brancheorganisatie IATA woensdag.

Het luchtvrachtvervoer, gemeten in tonnage vracht en gerekend naar het aantal kilometers, steeg vorig jaar met 3,8 procent ten opzichte van 2015. Dit was volgens de branchevereniging bijna het dubbele van de gemiddelde groei van de luchtvaartsector van 2,0 procent over de afgelopen vijf jaren.

De vrachtcapaciteit steeg in 2016 met 5,3 procent.

Volgens IATA lieten alle regio’s groei zien, met uitzondering van Latijns-Amerika. Luchtvaartmaatschappijen in Europa waren goed voor de helft van de jaarlijkse groei.

“Wat betreft de vraag was 2016 een goed jaar voor het vrachtvervoer. Dit werd vooral veroorzaakt door solide prestaties aan het einde van het jaar”, zei IATA voorzitter Alexandre de Juniac.

In december groeide het wereldwijde vrachtvervoer met 9,8 procent. De groei was het grootst in Europa met 16,4 procent, terwijl in Latijns-Amerika sprake was van een daling met 1,0 procent. De totale capaciteit nam in de laatste maand toe met 3,2 procent. Hier moest Europa de eerste plaats delen met het Midden-Oosten. In beide regio’s was sprake van een stijging met 5,9 procent. Ook hier bungelde Latijns-Amerika onderaan, met een daling van 7,9 procent.

De Juniac waarschuwde vooruitkijkend voor het gevaar van protectionisme. “Overheden moeten niet vergeten dat handel een machtig middel is om groei en welvaart te realiseren”, zei de voormalig topman van Air France-KLM.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment