http://www.deaandeelhouder.nl/customers/feeds/dbs_news/

1 februari 2017
117 Views

Wel groter aantal transacties voorzien dan in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van BinckBank  stonden onder druk in het vierde kwartaal van 2016, waarin de onlinebroker minder transacties afhandelde dan een jaar eerder, maar wel groei zag ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. Dit blijkt uit een consensusverwachting van analisten die is ingezien door ABM Financial News. 

De gerapporteerde winst, aangepast voor boekhoudkundige eigenaardigheden, zou 6,5 miljoen euro bedragen, volgens de analisten die bijdroegen aan de consensus, grofweg de helft minder dan de plus van 11,6 miljoen euro een jaar eerder. 

Er is geen consensuscijfer voor het nettoresultaat. Analist Rosine van Velzen van ING voorziet een nettoverlies van 0,5 miljoen euro, tegen een nettowinst van 5,1 miljoen in het vierde kwartaal een jaar eerder. In het derde kwartaal was nog sprake van een winst van 0,3 miljoen euro.

Het aantal transacties daalde van 2,00 miljoen een jaar eerder tot 1,94 miljoen. Vergeleken met de 1,76 miljoen transacties in het derde kwartaal is dit wel een verbetering. 

Door de lagere provisie-inkomsten liepen de totale inkomsten naar verwachting terug van 39,9 miljoen naar 36,9 miljoen euro, ondanks iets hogere rentebaten.

Van Velzen constateerde dat alle beleggingsprofielen van Alex vorig jaar slechter presteerden dan de benchmark, met een negatief rendement van 3 procent voor het meest gekozen profiel Voorzichtig, wat 12 procent slechter was dan de AEX. De analist voorziet echter geen uitstroom van gelden, zoals in 2014 wel gebeurde.

BinckBank kondigde eerder deze maand aan een extra voorziening te treffen van 2,75 miljoen euro voor de afhandeling van klachten over Alex Vermogensbeheer, wat deze schadepost in totaal op 8 miljoen euro brengt. Deze extra voorziening komt ten laste van het vierde kwartaal van 2016.

De onlinebroker en vermogensbeheerder zal verder een update geven over de uitrol van zijn productenpalet naar negen velden. BinckBank moet investeren in nieuwe inkomstenbronnen, nu de inkomsten uit de handel in aandelen en opties onder druk staan door concurrentie van prijsvechters zoals Degiro.

In België werd in het vierde kwartaal ‘Binck Laten Beleggen’ gelanceerd voor beleggingsportefeuilles vanaf 25.000 euro, voor een management fee van 60 basispunten.  

BinckBank opent de boeken maandag 6 februari voorbeurs. Het aandeel noteerde woensdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 5,38 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment