Krimp Nederlandse industriele productie

9 oktober 2015
162 Views

Afname van 0,6 procent in september.

De industriële productie in Nederland is in september gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 

De gemiddelde dagproductie nam in september met 0,6 procent op jaarbasis af, nadat er in de voorgaande vijf maanden nog een hogere productie resteerde. Met name de productiedaling in de machine-industrie leidde tot een daling van de gemiddelde dagproductie, aldus het CBS.

 

De productie werd net als in de voorgaande maanden negatief beïnvloed door het wegvallen van productiecapaciteit in de tabaksindustrie. Zonder het wegvallen van deze capaciteit zou de productiegroei volgens het CBS waarschijnlijk “wel zijn gegroeid”.

 

De stemming onder de ondernemers in de industrie was volgens het CBS in september evenwel iets positiever dan een jaar eerder. Nog altijd ligt het producentenvertrouwen ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment