Over Beursplein 1

De website van Beursplein 1 BV richt zich vanaf Beursplein 5 onder meer op research over met name aan het Damrak genoteerde fondsen. Als wereldwijd een effecteninstelling een mening, advies- of koersdoel wijziging publiceert over een Nederlands aandeel, streven wij ernaar om deze mening in een samenvatting te publiceren onder beursadvies. Daarnaast werken wij samen met en stimuleren wij onafhankelijke vermogensbeheerders om hun (uitgebreide) research te publiceren op de website, waardoor ook potentiële klanten inzicht krijgen in de kwaliteit van hun onderzoek.

Door research te openbaren wil Beursplein 1 onder meer de informatieachterstand van particuliere beleggers ten opzichte van professionele beleggers verkleinen. Voor de Nederlandse particuliere belegger is aandelenresearch over het algemeen niet beschikbaar, waardoor zijn beleggingsbeslissingen per definitie minder geïnformeerd zijn en rendementen kunnen achter blijven. Beursplein 1 wil zijn bijdrage leveren om dit te veranderen.

Daarnaast biedt de website ook alle andere informatie voor de geïnformeerde belegger, zoals live nieuws, video’s vanaf de beursvloer, koersen, columns etc.