Rustige handelsdag Damrak eindigt in klein verlies

20 november 2015
184 Views

ABN AMRO viert terugkeer op beurs met dagwinst.

De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag nipt in het rood gesloten na een rustige handelsdag. ABN AMRO beleefde een succesvolle beursgang.

 

De AEX sloot 0,1 procent lager op 468,69 punten, terwijl de AMX een min van 0,5 procent liet optekenen. Ook de Europese beurzen bleven vrijdag dicht bij huis.

 

“Een tamelijk rustige handelsdag”, aldus analisten van de Belgische bank KBC.

 

Beleggers moesten het vrijdag stellen met een matig gevulde agenda. Voorbeurs bleken de Duitse producentenprijzen in oktober met 6,5 procent gedaald. De daling in oktober was, net als in de voorgaande maanden, vooral toe te schrijven aan een afname van de energieprijzen. Later op de dag bleek uit voorlopige cijfers van de Europese Commissie dat het consumentenvertrouwen in november in de eurozone verbeterde. De index kwam deze maand uit op een stand van 6,0 negatief, tegenover 7,6 negatief in oktober.

 

De euro noteerde ten opzichte van de dollar flink lager na woorden van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. “We zullen doen wat we moeten doen om de inflatie zo snel als mogelijk te laten stijgen”, zei Draghi in Frankfurt. “Een erg krachtig signaal”, aldus marktanalist Emile Cardon van Rabobank. De euro/dollar werd verhandeld op 1,0647. Donderdag bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde het muntpaar nog op 1,0751.

 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen hielden de stijgers en dalers elkaar vrijwel in evenwicht. NN Group ging met een winst van 1,7 procent aan kop nadat Bank of America het advies voor de verzekeraar in navolging van de beleggersdag verhoogde naar Neutraal met een koersdoel van 32,00 euro. De kapitaalpositie van NN was sterker dan de analisten hadden voorzien en er is voldoende ruimte om de komende jaren meer kapitaal te laten terugvloeien naar aandeelhouders.

 

Met een verlies van 4,2 procent was Altice zonder directe aanleiding de grootste daler. OCI verloor 3,9 procent, nadat het aandeel donderdag al zo’n 5 procent prijsgaf. Analisten van Citi Research wezen op maatregelen die de Amerikaanse belastingdienst wil nemen om fiscale verhuizingen minder interessant te maken, wat invloed kan hebben op de fusieplannen tussen CF Industries en OCI.

 

In de Midkap was USG People met 1,2 procent de grootste stijger, gevolgd door Eurocommercial Properties met 1,1 procent en PostNL met 1,0 procent.

 

Galapagos leverde 1,6 procent in, ondanks een mijlpaalbetaling van 3,5 miljoen euro door Servier. Verder meldde Jefferies dat Galapagos met 5 tot 10 partijen in gesprek zou zijn over een samenwerking voor filgotinib. Een aankondiging verwacht de Amerikaanse zakenbank evenwel niet voor december. Fagron droeg echter de rode lantaarn met een dagverlies van 6,5 procent.

 

In de AScX won ICT Automatisering 6,1 procent en Stern Groep 2,4 procent. Telegraaf Media Groep leverde 2,5 procent in.

 

ABN AMRO beleefde een succesvolle terugkeer op het Damrak met een winst van 3,4 procent op 18,35 euro. Het aandeel werd geïntroduceerd op 17,75 euro.

 

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent in het groen op 2.093,05 punten. De Dow Jones index en technologiebeurs Nasdaq schreven beiden 0,7 procent bij.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment