S&P verlaagt outlook Finland

26 september 2015
164 Views

AA+ rating herhaald door kredietbeoordelaar.

Standard & Poor’s heeft de outlook voor Finland verlaagd van Stabiel naar Negatief. Dit meldde de kredietbeoordelaar vrijdag.

 

Volgens S&P bestaan er “significante” risico’s dat de economische groei in het Noord-Europese land ondanks de hervormingsmaatregelen niet duidelijk aan zal trekken op de middellange termijn, gelet op de structurele uitdagingen waarmee Finland kampt.

 

De grootste pijnpunten van de Finse economie betreffen volgens S&P de zwakke concurrentiepositie, de krimp in traditionele industrieën zoals papier en ICT, de structurele problemen op onder meer de arbeidsmarkt, de vergrijzing van de bevolking en de inefficiëntie in de gezondheidszorg.

 

De schuldpositie van Finland zal volgens de kredietbeoordelaar daarbij waarschijnlijk verder stijgen, tenzij de economie en de werkgelegenheid een sterker dan verwacht herstel realiseert.

 

In de periode van 2015 tot en met 2018 voorziet S&P een economische groei van gemiddeld 1,1 procent per jaar, met voor het lopende boekjaar een voorziene groei van 0,2 procent.

 

Standard & Poor’s handhaafde de AA+ rating voor Finland.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment