bmw chart

TA: bodemvissen bij BMW

De koers van autoproducent BMW Group stond de afgelopen maanden onder zware druk en het aandeel viel deze week scherp verder terug door de devaluatie van de yuan.

 

BMW rapporteerde op 4 augustus over het afgelopen kwartaal recordverkopen en de omzet steeg op jaarbasis met ruim 20 procent van 19,9 miljard naar 23,9 miljard euro. De Duitse autoproducent herhaalde de jaardoelstellingen. De fabrikant mikt op een recordverkoop voor dit jaar, hetgeen zal leiden tot eveneens een recordwinst voor belastingen.

 

Deze week heeft het aandeel, dat circa eenvijfde van zijn omzet genereert in China, door de devaluatie van de yuan 8 procent prijs gegeven. Sinds de all time high midden maart is de koers zelfs bijna 30 procent gecorrigeerd. Op basis van de geprognosticeerde winst voor 2015 handelt de onderneming nu op een koers/winst verhouding van minder dan 9.

 

Technisch is het aandeel nu aanbeland bij de lange termijn oplopende steunlijn vanaf 2008 rond 86,00 euro die alle tussenliggende bodems verbindt, en als zeer zwaar steunniveau fungeert, en brede horizontale steun in de zone tussen 80,00 en 86,00 euro, die de bodems van de afgelopen jaren verbindt. Daarnaast wijst de RSI er ook nog een op dat de koersvorming op korte termijn zwaar oversold is waardoor de koers vanaf het huidige niveau scherp kan opveren.

 

 shutterstock_239346397

 

Leave A Comment