rd1

TA: hangen en wurgen met Royal Dutch Shell

Koersvorming onder stevige druk.

De koers van Royal Dutch Shell is in de afgelopen maanden scherp gecorrigeerd en nadert inmiddels een belangrijk steunniveau.

Het aandeel is na het neerzetten van een dubbele top in april gedaald van 29,50 euro naar 24,46 euro vanochtend. Shell kampt met een scherp gedaalde olieprijs en beleggers zetten vraagtekens bij de eerder dit jaar aangekondigde overname van BG Group voor 64 miljard euro, waardoor op termijn het dividendbeleid mogelijk in het geding kan komen. Wel zei Shell bij de overname toe over 2015 een dividend van 1,88 dollar per aandeel uit te keren en tenminste zoveel in 2016. Om dat te financieren wordt het programma van afstoten van niet-kern activiteiten opgevoerd.

Technisch noteert het aandeel inmiddels in de cruciale steunzone tussen grofweg 24,00 en 24,50 euro, die gevormd is door de bodems van de afgelopen jaren.

Een doorbraak van dit steunniveau doet alarmbellen rinkelen. Theoretisch heeft het aandeel Shell dan ruimte richting de bodem neergezet in 2009 rond 15 euro.

 

 

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment