Update: SBM Offshore dreigt achter net te vissen bij Petrobras – media

29 juli 2016
22101 Views

Modec grootste kanshebber bij aanbestedingen.

Het Japanse Modec is de grootste kanshebber voor het binnenhalen van opdrachten voor de FPSO’s Libra en Sepia van het Braziliaanse Petrobras. Dit schreef vakblad Upstream op basis van bronnen.

Volgens het blad werden Bluewater, BW Offshore en het Schiedamse SBM Offshore door het staatsoliebedrijf afgewezen op basis van technische redenen. Alleen Modec wist volgens de bronnen aan de technische details die Petrobras eist te voldoen.

Upstream schreef dat SBM Offshore en Bluewater nog een poging doen om alsnog voor de tender van Sepia in aanmerking te komen. Libra laten de twee vermoedelijk schieten vanwege de grote risico’s die aan dit project kleven.

SBM Offshore wilde vrijdag niet reageren tegenover ABM Financial News.

Eén van de bronnen zei tegenover Upstream dat Modec dankzij de steun van Mitsui Group “voldoende slagkracht heeft om beide projecten uit te voeren, afhankelijk of Petrobras bereid is voor de floaters te betalen of niet”.

Het dagtarief voor Libra zullen volgens het vakblad tussen de 800.000 en 900.000 dollar liggen en voor Sepia zou het tarief tenminste op 1 miljoen dollar liggen.

Recent meldde SBM Offshore een schikking in Brazilië te hebben getroffen voor een smeergeldaffaire, waardoor het juist weer mag tenderen op projecten van Petrobras. De Schiedammers betalen circa 275 miljoen dollar om deze kwestie achter zich te kunnen laten.

Op een vlak Damrak verloor SBM Offshore vrijdag 1,7 procent.

Update: om commentaar SBM toe te voegen en koersreactie.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment