Vakbonden verwerpen cao-eindbod ABN AMRO

26 januari 2018
1654 Views

Bonden ontevreden over loonbod.

(ABM FN-Dow Jones) De leden van CNV Vakmensen en FNV Finance hebben het eindbod van ABN AMRO voor een nieuwe cao verworpen. Dit bleek vrijdag uit berichtgeving door de twee vakbonden, die hun leden raadpleegden over het bod.

CNV Vakmensen wil nu opnieuw met de bank in gesprek over de cao, die geldt voor zo’n 18.000 werknemers. “Over veel vernieuwingsafspraken zijn we het wel eens, maar er hoort ook een goed loonbod bij”, zei onderhandelaar Sandra Hendriks van CNV Vakmensen. “Er wordt fors gereorganiseerd, de werkdruk is hoog. Daar mag best wel wat meer waardering voor zijn, ook in de vorm van een goed loonbod.”

In het eindbod biedt de bank onder meer een loonsverhoging van 3 procent in twee jaar, terwijl CNV Vakmensen een loonsverhoging van 2,5 procent per jaar voor 2018 en 2019 wil afspreken. Ook bij FNV was het “lage loonbod” de belangrijkste reden om het eindbod van ABN AMRO af te wijzen. Het bod werd ook met een negatief stemadvies door FNV voorgelegd aan zijn leden.

CNV Vakmensen roept ABN AMRO op om het eindbod in te trekken en wil hierover graag weer met de bank in gesprek. Vakbond FNV wil ook weer aan tafel en sluit acties niet uit. 

Het aandeel ABN AMRO koerste vrijdagochtend 0,5 procent hoger op 27,29 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment