Valuta: euro loopt door

28 juni 2017
100 Views

Markt zit scheef in euro/dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De euro koerste woensdag na de stevige stijging van dinsdag richting de 1,14 dollar.

“En de kans is aanwezig dat de euro op niet al lange termijn 1,15 of zelfs 1,16 dollar aantikt, omdat de markt scheef zit”, aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. “ECB-voorzitter Mario Draghi was dinsdag nog redelijk hawkish, ook leek dat voor een deel te worden genegeerd. Fed-voorzitter Janet Yellen viel dinsdag in Londen niet uit de toon. De reële rente liep in de Verenigde Staten op. Normaal is dat goed voor de dollar. Maar inmiddels bestaat er in de markt meer twijfel over de Amerikaanse economie. Dit zorgde voor een kleiner verschil tussen de Duitse tienjaars en de Amerikaanse tienjaarsrente en die is nogal bepalend”, legt Boele uit.

Boele laat de euro/dollar-koers afhangen van de economische verwachting ten aanzien van de Amerikaanse economie. “En in combinatie met de verwachting dat de ECB gaat aanpassen lijkt er niet veel voor nodig om de euro verder te laten oplopen”, aldus Boele.

Voor vandaag is de macro-economische agenda in Amerika niet gevuld met toonaangevende cijfers. Het eerstvolgende richtpunt kan de volgende raming van de economische groei van de Verenigde Staten over het eerste kwartaal van dit jaar zijn, maar alleen als deze sterk afwijkt, heeft dit naar verwachting een zichtbaar effect. Dit cijfer volgt donderdag. Vrijdag is voor de dollar-koers belangrijker met de publicatie van de Amerikaanse persoonlijke inkomens en bestedingen.

De dollar hield ten opzichte van de yen zijn kruit wel droog. “Zolang de Bank of Japan niets doet zal de yen niet van zijn plaats komen”, aldus Boele.

Vandaag valt een optreden te verwachten van Mark Carney, de gouverneur van de Bank of England bij het ECB Forum in Portugal. Boele stelt dat dat zeker de aandacht zal trekken, “maar zolang de dollar onder druk blijft staan, is dat alleen maar goed voor het Britse pond”, aldus de valutaspecialist.

De euro noteerde woensdagochtend op 1,1367 dollar en op 0,8871 Britse pond, een stijging met 0,3 procent. De dollar kostte op zijn beurt 112,31 Japanse yen, een vrijwel ongewijzigde koers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment