shutterstock_341492282

Valuta: zwakkere dollar slechts tijdelijk

20 november 2015
720 Views

ABN AMRO rekent op daling naar euro/dollar naar 0,95.

De Amerikaanse dollar blijft in trek. Dit meent althans valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

 

Na publicatie van de laatste notulen van de Federal Reserve, die aangaven dat de Fed in december de rente vermoedelijk zal verhogen, daalde de dollar opvallend genoeg in waarde. “Beleggers lijken na de publicatie van de notulen wel wat winst genomen te hebben op long posities in de dollar”, aldus Boele. Aanleiding om winst te nemen, waren volgens de valutaspecialist waarschijnlijk de signalen dat de Fed de rente “in een heel rustig tempo” gaat verhogen.

 

ABN AMRO verwacht evenwel dat de winstnemingen slechts van tijdelijke aard zullen zijn. “De netto long posities in de dollar zijn omvangrijk maar nog ver verwijderd van extreme niveaus”, zo stelde Boele.

 

De analist verwacht dat de dollar de komende maanden sterk blijft, aangezien de financiële markten een eerste renteverhoging door de Fed in december met 0,25 procentpunt nog niet volledig hebben ingeprijsd. “Op dit moment schatten de financiële markten de kans op een rentestap in december op 66 procent. Er is dus duidelijk nog ruimte.”

 

Daarbovenop komt volgens ABN AMRO dat de Europese Centrale Bank naar verwachting de depositorente in december met 0,10 procentpunt zal verlagen naar 0,30 procent negatief en tevens het maandelijkse aankoopprogramma uitbreidt van 60 miljard naar 80 miljard euro. Ook houden analisten van de bank er rekening mee dat de ECB de duur van het aankoopprogramma verlengt tot na september 2016.

 

Aan het einde van 2015 zal de euro/dollar volgens ABN AMRO op 1,05 staan en volgend jaar verder afglijden naar 0,95.

 

Vrijdagmiddag werd de euro/dollar verhandeld op 1,0695.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment