Wall Street op weg naar hogere opening

3 januari 2018
68 Views

Markt rustig maar positief van start.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

De markt komt op de tweede handelsdag van het jaar langzaam op gang, hoewel de Amerikaanse macro-economische agenda woensdag goed gevuld is.

“In de Verenigde Staten gingen de beurzen het nieuwe jaar goed van start. Alhoewel de omzetten nog laag waren, was de stemming dinsdag onveranderd goed”, zei marktanalist Ron van der Does van IG. “De Nasdaq sloot voor het eerst boven 7.000 punten, een volgende 1.000 mijlpaal die reeds na 8 maanden werd bereikt. De snelheid van de stijging baart sommige handelaren wel zorgen, maar vooralsnog zijn er weinig partijen die tegen de trend ingaan. Of dit de voorbode is van de rest van het jaar valt nog te bezien. Handelaren zijn echter positief gestemd en zien geen reden waarom de opgaande trend van het afgelopen jaar doorbroken moet worden.”

Op macro-economisch vlak staan woensdag onder meer de notulen van de Federal Reserve, de ISM inkoopmanagersindex, de autoverkopen in december en de bouwuitgaven in november op de agenda.

“De Fed-notulen kunnen wellicht een indicatie geven over renteverhogingen in 2018. De verwachtingen zijn dat we tot vier renteverhogingen kunnen zien, waarbij velen denken dat de eerste in maart zou kunnen plaatsvinden”, aldus hoofd marktanalist James Hughes van Axitrader.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 60,78 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,6 procent duurder werd op 66,95 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,2029. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2058 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond het muntpaar op 1,2062. 

Bedrijfsnieuws 

De Britse toezichthouder CMA gaat onderzoek doen naar de positie van Refresco en het Amerikaanse Cott bij hun gezamenlijke productie en verkoop van een bepaald type vruchtensap in het Verenigd Koninkrijk. Dit maakte de CMA woensdag bekend. In deze productcategorie krijgt het gecombineerde bedrijf volgens de toezichthouder een te dominante marktpositie. Het aandeel Cott stond in de handel voorbeurs vlak.

Het Amerikaanse PPG Industries bleek dan niet in staat om AkzoNobel in te lijven, maar het maakte echter gisteren wel een andere overname bekend in Nederland. In een persbericht liet PPG weten een akkoord te hebben over de overname van verf- en coatingsgroothandel ProCoatings. Financiële details werden niet bekend gemaakt. Het aandeel PPG noteerde in de handel voorbeurs 0,1 procent lager.

Target werd voorbeurs 0,5 procent duurder. Volgens analist Gene Munster van Loup Ventures zou Amazon.com na Whole Foods nu het vizier gericht hebben op Target. Munster meent dat Target de ideale prooi voor Amazon is. Enerzijds bedienen de twee bedrijven een zelfde consumentenpopulatie en anderzijds heeft Target een uitgebreid, maar toch beheersbaar winkelnetwerk, zo citeerde CNBC uit het analistenrapport. Amazon verloor voorbeurs 0,3 procent.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg dinsdag 0,4 procent naar 24.824,01 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,8 procent op 2.695,79 punten en techbeurs Nasdaq werd 1,5 procent meer waard op 7.006,90 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment