Wall Street op weg naar licht lager slot

12 augustus 2015
340 Views

Zwakke yuan raakt Wall Street

Wall Street koerst ruim een uur voor het slot lager, maar houdt de verliezen relatief beperkt ten opzichte van het donkerrode slot op de Europese beurzen eerder vandaag.  De devaluatie van de Chinese yuan  beheerste ook vandaag het sentiment op een anderszins nieuwsluwe handelsdag. Hoofdgraadmeter S&P 500 gaf circa een half procent prijs.

Dinsdag besloten de Chinese autoriteiten maatregelen door te voeren waardoor de yuan met bijna twee procent devalueerde. Een goedkopere munt moet de handel met het buitenland stimuleren en de economie een impuls geven.  Marktvolgers  vrezen dat de onverwachte maatregelen erop kunnen duiden dat de Chinese economie slechter presteert dan uit officiële cijfers naar voren komt. Volgens The Wall Street Journal greep China woensdag in om een verdere daling van de yuan een halt toe te roepen, aangezien er volgens de autoriteiten “geen economische basis” bestaat voor een verdere depreciatie van de yuan, waardoor de daling vandaag werd “beperkt” tot 1,6 procent.

Wall Street zag echter ook een lichtpuntje. Beleggers voorzien volgens Rabobank dat de Fed vanwege de ontwikkelingen in China nog wel even iets langer kan wachten om de rente te verhogen, waardoor de dollar zwakker wordt. Rabobank mikt op een eerste renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank in december. Het muntpaar euro/dollar noteerde woensdag ruim 1 procent hoger op 1,1164.

De koers van ’s werelds duurste bedrijf Apple, dat ongeveer eenvijfde deel van zijn omzet in China genereert, herstelde gedeeltelijk van een koersval van ruim vijf procent maandag en noteerde anderhalf procent hoger, na aanvankelijk nog drie procent te hebben prijsgegeven.

Op macrovlak werden beleggers geconfronteerd met een lichte daling van het aantal vacatures. In juni waren er 5,25 miljoen vacatures tegenover 5,36 miljoen stuks in mei. Dit was evenwel het hoogste niveau sinds de cijfers vanaf december 2000 werden bijgehouden. In juni 2014 stond het aantal vacatures nog op 4,71 miljoen stuks.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten bleken daarnaast afgelopen week te zijn gedaald met 1,7 miljoen vaten tot 453,6 miljoen vaten. Benzinevoorraden daalden met 1,3 miljoen vaten tot 215,5 miljoen vaten. Een september-future op een vat West Texas Intermediate steeg een half procent naar 43,20 dollar.

Bedrijfsnieuws

De Chinese e-commerce gigant Alibaba, genoteerd op Wall Street, zag de omzet het afgelopen kwartaal met 28 procent stijgen naar omgerekend krap 3,3 miljard dollar. De omzet viel niettemin lager uit dan de inschatting van analisten en verwachtingen werden daarnaast ook neerwaarts bijgesteld door de devaluatie van de yuan. De kwartaalupdate van Alibaba kon beleggers dan ook niet bekoren. Het aandeel werd 5,5 procent minder waard op 73,13 dollar, de laagste stand in de korte beursgeschiedenis van het fonds.

De Amerikaanse warenhuisketen Macy’s stelde bij de rapportering van kwartaalcijfers de omzetverwachtingen neerwaarts bij vanwege zowel interne oorzaken als macro-economische ontwikkelingen die tegenzaten. Het fonds gaf vier  procent prijs.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment