Winst Commerzbank bijna verdrievoudigd

3 augustus 2015
425 Views

Druk vanwege ongunstig renteklimaat.

In het afgelopen kwartaal heeft Commerzbank de resultaten zien oplopen, waarbij de omzet en het bedrijfsresultaat stegen. Dit meldde de op een na grootste bank in Duitsland maandag voorbeurs.

 

“Het substantieel verbeterde bedrijfsresultaat in de eerste zes maanden van het jaar is een duidelijk bewijs van de succesvolle strategische ommekeer van Commerzbank,” aldus topman Martin Blessing van Commerzbank.

 

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van 2,2 miljard euro naar 2,4 miljard euro. De omzet over de eerste jaarhelft kwam daarmee uit op 5,2 miljard euro, ruim meer dan de 4,5 miljard euro uit de eerste zes maanden van vorig jaar, ondanks dat de bank te kampen had met een ongunstige rente.

 

Het bedrijfsresultaat kwam het afgelopen kwartaal uit op 385 miljoen euro ten opzichte van 257 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het nettoresultaat steeg van 100 miljoen naar 280 miljoen euro. De eerste zes maanden waren goed voor een winst van 646 miljoen euro, ruimschoots een verdubbeling op jaarbasis.

 

Outlook

 

Voor de rest van 2015 verwacht de bank dat de groei verder doorzet en dat de kredietvoorzieningen dit jaar nog onder een miljard euro kunnen blijven, nadat dit afgelopen kwartaal 280 miljoen euro was.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment