Beursblik: KBC Securities trekt koopadvies Fagron in

14 augustus 2015
120358 Views

Koersdoel stevig verlaagd naar 32,00 euro.

KBC Securities heeft vrijdag het advies voor Fagron verlaagd van Kopen naar Houden en daarbij het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 48,50 naar 32,00 euro, ondanks de “sterke” koersdaling van de afgelopen periode.

 

Analist Jan de Kerpel wees op veranderende Amerikaanse regelgeving en een “hevige” druk op de vergoedingsstructuur door verzekeraars in de Verenigde Staten als aanleiding voor de verlagingen, hetgeen volgens de marktvorser “nieuwe uitdagingen” biedt. Het effect van de ontwikkelingen was volgens de analist al goed zichtbaar in de cijfers over het tweede kwartaal en maakten dat De Kerpel zijn omzettaxaties voor 2015 en 2016 met respectievelijk 4 en 6 procent verlaagde. De nettowinstraming stelde de analist zelfs met zo’n 25 procent neerwaarts bij.

 

Amerika is volgens De Kerpel goed voor 30 procent van de omzet van Fagron en het percentage voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) ligt zelfs nog hoger. De doelstelling van Fagron om een autonome omzetgroei van 10 procent op jaarbasis te genereren, staat volgens De Kerpel daarmee op het spel.

 

Om de overnamestrategie te kunnen blijven volhouden, zal Fagron daarbij volgens KBC Securities naar andere financieringsbronnen moeten uitkijken dan louter de “goedkope” schuldfinanciering die het tot op heden
gebruikte.

 

Op een vlak Damrak koerste Fagron vrijdag 3,8 procent lager op 26,51 euro. Op 3 augustus, de dag voor de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal, noteerde Fagron nog op 43 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment