shutterstock_278426528

Beursblik: teleurstelling bij PostNL

2 november 2015
3098 Views

Kepler Cheuvreux wijst op tegenvallend onderliggend contant bedrijfsresultaat postbedrijf.

PostNL heeft een teleurstellend resultaat geboekt in het derde kwartaal. Dit stelde analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux maandag.

 

De resultaten van PostNL in het derde kwartaal waren volledig in lijn met de taxaties van Mulder, met uitzondering van het onderliggende contante bedrijfsresultaat dat terugviel van 31 miljoen naar 23 miljoen euro. “Een grote teleurstelling”, aldus Mulder, wijzend op de consensus van 40 miljoen euro.

 

Het volume geadresseerde post daalde met 11,2 procent, gelijk aan de afname in het tweede kwartaal. Dit betekent dat een vertraging van de krimp vooralsnog uitblijft, aldus Mulder, ondanks dat de concurrentie zich meer is gaan richten op prijs dan op volume.

 

Het geconsolideerde eigen vermogen van PostNL verslechterde van 357 miljoen euro negatief in het tweede kwartaal naar 440 miljoen euro negatief afgelopen kwartaal. “Stevig in het rood”, aldus Mulder, wat vooral het gevolg was van een negatieve waardering van het belang in TNT Express en pensioeneffecten.

 

PostNL herhaalde de vooruitzichten voor dit jaar, dat wil zeggen een onderliggend contant bedrijfsresultaat boeken van 280 miljoen tot 320 miljoen euro. Mulder verwacht dat het postbedrijf uitkomt op 295 miljoen euro, terwijl de consensus op 310 miljoen euro ligt.

 

Kepler Cheuvreux heeft een Reduceren advies op PostNL met een koersdoel van 2,80 euro. Op een lager Damrak leverde het aandeel maandag 4,7 procent in op 3,58 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment