shutterstock_341492282

Valuta: dollar trekt aan tegenover yen

4 mei 2016
2698 Views

Euro verliest aan kracht ten opzichte van de dollar.

De dollar is woensdagochtend gestegen ten opzichte van de Japanse yen, als gevolg van winstnemingen. Dit stelde marktanalist Ron van der Does van IG Markets woensdag.

Het muntpaar dollar/yen werd 0,3 procent hoger verhandeld op 106,91. Dinsdag stond het muntpaar nog kort onder druk, omdat handelaren realiseerden wel erg dicht bij het niveau te zijn aanbeland waarvan wordt aangenomen dat de Bank of Japan zou kunnen ingrijpen, aldus Van der Does. Volgens de marktanalist is het sentiment inmiddels gekeerd.

De euro/dollar noteerde vlak op 1,1496, nadat de euro dinsdag nog een aanval op de 1,1600 deed en daarmee naar het hoogste niveau sinds augustus 2015 steeg, aldus Van der Does.

Ook de Britse pond deed weinig ten opzichte van de dollar, terwijl de pond dinsdag nog onder druk stond door lager dan verwachte groeicijfers over april, die wezen op een krimp in de Britse industrie.

Woensdagochtend gaat de aandacht uit naar de publicatie van een reeks inkoopmanagersindexen van de dienstensector van de eurozone en gedurende de tweede helft van de handelsdag verschuift de aandacht naar de Verenigde Staten, waar om respectievelijk 15.45 uur en 16.00 uur twee inkoopmanagersindexen van de dienstensector worden gepubliceerd.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave A Comment